desireforhappiness.blogg.se

Välkommen till min blogg om kampen till ett självförtroende. För mer än fyra år sedan fick jag diagnosen Anorexia Nervosa. En flicka som jag född år 1994 har haft olika ätstörningar enda sedan jag var väldigt liten och gått igenom en stora kamper med de psykiska sjukdomarna. Idag står jag på mina fötter och har lärt mig mycket av livet. Men många tankar finns fortfarande kvar och nu har jag utvecklad en ätstörning som kallas UND. Jag funderar mycket över livet finns det någon hopp för mig...någon dag ska jag kunna säga att jag mår bra på riktigt. Ge inte upp, tillsammans är vi starka!

Mat/Diet

Publicerad 2013-12-30 01:00:47 i Allmänt

Vad det gäller mat så finns det oändliga många saker att att tänka på. Man brukar säga att du är vad du äter eller du mår och blir vad du äter. Egentligen är ju detta en självklarhet. Men hur vet vi egentligen vad som är bra eller dåligt? Det pratas över allt i hela värden om olika dieter som sätta i tränd, LCHF, 5:2 dieten osv.. "Nya" dieter varje år, som det säljs flera tusen exemplar böker utav. Det skrivs i tidningar och på internet osv. Den som kom på dieten blev nog otroligt rik! 
 
Dieter kan påverka positivt men också till något väldigt negativt. Jag själv har en ätstörning och ser med en gång att dieter kan leda till en. 

Jag blir så arg och frustrerar av allt snack om dieter, vikt, mat och träning. Är det det ända vi människor kan prata om nu för tiden? Detta har fullständigt gått till överdrift! 
Jag själv kan säga att jag blir väldigt påverkad utav dietsnacket. Speciellt tror jag att många som har en form utav ätstörning blir mest påverkade utav det. 

Mitt huvud sprängs snart och jag skulle vilja slå knytnäven i bordet och säga att nu är det nog!! Det finns så mycket annat man kan prata om i livet! Visst  Jag vet att vi människor är skapta för att leva och njuta utav maten men nu har det verkligen gått till överdrift.

När jag oftast är på släckt träff, i skolan träffar kamrater, familj. Så kommer alltid samtalsämnet upp:

-Nej jag skulle då aldrig kunna vara med i historie ätarna på tv, för jag är så kräsen när det gäller mat. Ush fy gröt! 

Pia- Solvej och Gunnar kan ni sitta tillsammans på den stolen? 
Solvej-Jaha då vi båda har faktiskt gått ner i vikt i sommar.

Simon och Sofia -Vi ska gifta oss till sommaren! jag tänkte att det blir en liten varningstriangel så att ni kan träna er smala och smärta så ni kommer i era fin kläder.

Farmor-Jag och min man äter inte alls så mycket sötsaker hemma men vi kan väl smaka lite så här på högtids kalaset.

-Gud va vi har ätit, vi måste gå en promenad för att kunna äta mer. Annars får vi dåligt självförtroende. 

-Vad bra nu har vi bullkratt upp efter julen så vi kan börja "hetsträna" oss smärta.

Mitt nyårslöfte.........

Sånt här prat gör mig verkligen trött! Är världen verkligen så här tråkig?




















Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela